2014 m. vasario 23 d., sekmadienis

KIT KAT tortas


Užsienietiški puslapiai perpildyti šio gražuolio receptais.. Tačiau pačiai neteko rasti dar lietuviškojo varianto, tad teko pačiai įjungti lakią fantaziją ir kibti į eksperimentus.. Atrodo pavyko ! Dariau tortą šokoladinį šį kartą, tačiau antrąjį kartą paeksperimentuočiau ką nors su karamele, nors tortas ir taip labai saldus ! Saldžiausias kokį tik yra tekę ragauti, tad jei nesate mėgėjai saldumo, mažinkite cukraus proporciją recepte :)

Taigi, štai klasikinis Kit kat torto receptas: 


 Tortui:

  • M&M's 200-250g pagal torto didumą (galima ir kitų saldainių dėti, puikiai tiktų ir braškės)
  • Kit Kat batonėlių pagal torto didumą (12cm skersmens tortui reikėjo 3 batonėlių,tačiau jei darote normalaus dydžio ~24cm, tuomet reikėtų 6-7)                                                                                       
Šokoladiam biskvitui: 
  • 150g  sviesto
  • 120 – 160g cukraus (pagal skonį)
  • 300g miltų
  • 4 kiaušiniai
  • Pora žiupsnelių druskos
  • 4 – 6 v.š. kakavos miltelių (natūralios)
  • 2 a.š. kepimo miltelių 
  • Jei tešla bus tirštoka, ją galima praskiesti pienu (pilti galima nuo 1 iki 4 šaukštų).

Šokoladiniam kremui:
  • Šokoladas 360 gramų (ne mažiau)
  • Sviestas 60 gramų
  • Cukrus 3 valgomieji šaukštai
  • Druska 2 žiupsneliai
  • Cinamonas 1 arbatinis šaukštelis
  • Pienas 80 mililitrų
  • Vanilės ekstraktas 2 lašai

Karameliniam kremui:
  • 2/3 skardinės (270 g) “Rududu”
  • 100 g sviesto, kambario temperatūros
  • 100 g pakepintų žemės riešutų (galima ir anakardžių)

Gaminame:


Biskvitas:
1. Sviestą išsukti iki purios masės (mediniu šaukštu) ir dalimis suberti cukrų ir išsukti iki baltumo.
2. Kiaušinius išplakti iki putų atskirame dubenyje. Išplaktą kiaušinių masę dalimis įmaišyti į sviesto– cukraus mišinį.
3. Suberti visus prieskonius ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
4. Tešlą gerai išmaišyti. Jei per tiršta, įpilti kelis šaukštus pieno. (max 4 šaukštai)
5. Kepti kepimo popieriumi išklotoje skardoje ( jei silikoninė skarda - popieriaus nereikia), 180°C orkaitėje 30 – 40 min. Mediniu pagaliuku patikriname ar iškepė, jei sausas - traukiam! Jei ne, dar palaukiam.


 Šokoladinis Kremas:
  1. Šokoladą susmulkiname ir kaitiname dubenėlyje ant garų (dubenėlio dugnas neturi liesti vandens).
  2. Kol dar šokoladas nespėjo visas ištirpti, sudedame sviestą ir maišome iki vientisos masės. Tada nukeliam nuo ugnies.
  3. Sumaišome druską, cukrų ir cinamoną.
  4. Sumaišome šokolado ir cukraus mišinius.
  5. Įdedame vanilės ekstrakto ir vėl viską išmaišome (bus kietoka, sunkiai maišoma masė,tad neišsigąstam, pienas ją suskystins)
  6. Pamažu supilame pieną ir sumaišome iki vientisos masės.


Karamelinis kremas:

Minkštą sviestą išsukti mediniu šaukštu iki purumo, supilti “Rududu”, sausoje keptuvėje apkepintus ir susmulkintus žemės riešutus ir gerai išmaišyti.

Torto surinkimas:

1. Pravėsusį biskvitą padaliname į tris dalis (man lengviausia perpjauti peiliu).
2. Biskvitus sušlakstome kava (pasidarom tirpią kavą kaip paprastai). Nepagailėkit kavos, nes kuo daugiau sudrėkinsit, tuo tortas bus minkštesnis, tačiau nereikia ir persistengti, kad nesutižtų. 
3. Pirmą biskvitą aptepame šokolado kremu. Dedam antrą ant viršaus ir aptepame karameliniu kremu. Trečią vėl šokolado kremu. Aptepame šokolado kremu šonus.
4. Kit kat batonėlį padaliname į dvi dalis, galima ir į 4, juos perpjauname per pusę. Dedame prie torto šonų ir paspaudžiame, kad nekristų. Tuomet torto paviršių užpildome saldainiais. Ir dedam į šaldytuvą kelioms valandoms ! Tam, kad kit kat šokoladukai neatliptų, galima aprišti juosta, siūlu.




34 komentarai:

  1. O su kuriuo butu kremu skaniau karameliniu ar sokoladiniu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pagal skonį :) man jie abu patinka, todėl abu ir dedu :) jei vien tik šokoladinis kremas, tuomet tortas atrodys nuobodokas ir skonis bus monotoniškas - daug šokolado, nes ir biskvitas ,ir įdaras šokoladinis, tamsus... Jei nemėgstama karamelinio kremo, galima tepti vien tik šokoladinį, įmaišant kokių irisų, saldainukų, arba tepti grietinėle, ją taip pat galima nudažyti maistiniais dažais dėl žaismingumo :)

      Panaikinti
    2. Sveiki. Iskepiau biskvita ir jis man suskilo ko pasekoje visai istrupejo i dalis keliant. Kas netaip? 😭

      Panaikinti
  2. Sveiki, o gal žinote iš ko galėtų vietoj šokoladinio kremo pagaminti balta kremą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taip, dar visai tiktų toks kremas :

    450 gr palakamosios grietinėlės
    2 pakeliai grietinėlės standiklio
    50 gr migdolų drožlių
    1 skardinės kondensuoto pieno ( 386 gr)
    180 gr sviesto (kambario temperatūros)

    Tai grietinėlę išplakame su standikliais. Sviestą išsukame mediniu šaukštu su kondensuotu pienu, tada suberiam migdolus.Abu kremus dedam į šaldytuvą 30min , po to abu sumaišom ir tepam ant torto :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Beje, šios proporcijos užtektų apskritai visam tortui, tad jei norite tik vieno sluoksnio pertepimo, mažinkite proporcijas perpus arba triskart.

      Panaikinti
    2. Kokio dydžio tortui čia viskas? 12 cm?

      Panaikinti
    3. šito kremo užtektų ir 24cm, ir dar turėtų likti :)

      Panaikinti
    4. o galima vietoj kakavos miltelių pilti baltą šokoladą?

      Panaikinti
    5. nepatarčiau, nes tuomet nebetiktų ne tik kitų ingredientų proporcijos, bet ir jie patys tarpusavy "susipyktų" :) jei nenorit šokoladinio biskvito, tiesiog gaminkit baltojo šokolado biskvitą :
      150 g balto šokolado
      120 g sviesto
      200 g miltų
      150 g cukraus
      2 kiaušiniai
      1/2 šaukšt. vanilės ekstrakto

      Panaikinti
  4. o jei nori gaminti 24 cm torta tai visko dvigubai reikia?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ne, tik batonėlių Kit Kat ir saldainiukų daugiau :) biskvitą kepiau 24cm tortinėje , tik jei norim mažesnio, jį apipjaustom iki norimo dydžio, jei norim 24cm, tik kraštus papijaustom, kad būtų lygus :)

      Panaikinti
  5. Man irgi idomu, ar dvigubinti porcijas visur, nes kaip matau darei 12cm, ne 24cm.?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Receptas yra 24cm dydžiui, kaip aš ir kepiau, bet iškepusį biskvitą aš sumažinau maždaug iki 14-16cm

      Panaikinti
  6. O kai padarai šį tortą ar ji galima šaldytuve laikyt ar kambario temperatūroj geriau

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jį REIKIA dėti į šaldytuvą :) tam, kad sustingtų kremas ir KitKat šokoladukai "prišaltų" prie torto, kitaip sakant, kad tortas "subręstų" :) kambario temperatūroje tortas nesušals, o tai reiškia, kad gali patirpti ar patižti, šokoladukai atpjovus torto gabalėlį kris nuo kraštų, kremas bus per skystas ir pats tortukas netvirtas :)

      Panaikinti
  7. Seiki, ar biskvitas turi iškilti, nes aš kepu jau 40 min ir jis labai mažai pakilo ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveika,
      žiūrint kokioje skardoje kepi :) jei didelė, tai aišku jis iki ketvirto aukšto jau nebeiškils.., bet jei kepei torto formoje (su nuimamais kraštais) ar kitoje apvalioje skardoje, tuomet taip, turi iškilti :) jei neiškilo atidžiai peržiūrėk ar visko dėjai kaip reikėjo, ko nors nepamiršai. Ir dar taip pat gali įtakoti orkaitė ir kepimo režimas :) aš paprastai kepu paprastame režime su vėjeliu. Na, o jei viską gerai sudėjai į tešlą, temperatūra 180, tuomet tikrai iškeps, anksčiau ar vėliau. Kantrybės :)

      Panaikinti
  8. Sveiki, gal galėtumėte pasiūlyti kokį nors paprastesnį baltą kremą, nei minėjote prieš tai? :) labai ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Paprasčiausias kremas yra tiesiog plakta grietinėlė arba maskarponė. Maskarponę galima sumaišyti su grietinėle - bus puresnis kremas. Galima įmaišyti maistinių dažų, įpilti karamelinio ar šokoladinio sirupo, įmaišyti vanilės.

      Panaikinti
  9. sveiki, o ar galima vietoi sokoladinio kremo tepti nutella?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Galima aišku, tik tuomet tortas bus šiek tiek sausesnis ir kietesnis dėl nutellos konsistensijos, na ir skonis, aišku kitokesnis.. :)

      Panaikinti
  10. Sveiki, puse kepimo milteliu tai 25 g. Ar kiek?:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laba, dažniausiai ir būna pakeliuose po 50g, tačiau yra ir Dr.Oetker mažesni pakeliai, kuriuose būna po 16g,apie juos ir turėjau omenyje. Tad dėti reiktų 10g, tai yra 2 a.šaukšteliai :)

      Panaikinti
  11. Sveiki, o koks šokoladas tiktų labiau: juodas ar pieniškas? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labas, iš tikro sunku pasakyti, nes kiekvienam pagal skonį. Pieniškas šokoladas - kremas bus labai saldus, kam saldumo ir taip per akis, siūlyčiau juodąjį. Arba aukso viduriukas - pamaišyti abu :)

      Panaikinti
  12. Sveika,
    O koks šokoladas būtų geresnis? Gal skirtas specialiai kepiniams? O vanilės ekstraktas su riešutais būtini? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O vietoj kavos, gal kakava tinka?

      Panaikinti
    2. Šokoladas kaip ir sakiau anksčiau,kad pagal skonį :) iš esmės siūlau pamaišyti ir to, ir to. O vietoje vanilės ekstrakto galite dėti vanilinio cukraus, o jei jo nėra - irgi nebėda. Vanilė suteikia kremui švelnų, lengvą ir saldų kvapą. Riešutai būtini, nes kitaip gausis paprastas karamelinis pertepimas, o riešutai jam suteikia gyvumo, pyragui suteikia Snickers šokoladuko skonio ;)

      Panaikinti
    3. Kakava sušlakstymui biskvitų netinka, nes ji vandenyje pilnai neištirpsta, neturi tokio aromato. Tam tinka kava arba cukraus sirupas, kurį galite pasigaminti: vandenyje ištirpintą cukrų kaitinti, kol masė sutirštės ir cukrus ištirps.

      Panaikinti
  13. Kiek mazdaug kainuoja toki tortuka pagaminti? Ir dar,o galima,tarkim, pilti biskvito tesla tada ideti i ja kit kat batoneliu ir dar karta uzpilti tesla ir tik tada kepti,kad po to nereiketu jokiu pertepimu??:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na jei visus produktus perkant tai 24cm išeitų nuo 40lt, 12cm nuo 30Lt, nes brangiausia yra KITKAT'ai ir rududu :) taip, brangus malonumas šitas tortas. Bet dažniausia daugumą produktų visi turime namuose, kaip miltai, sviestas, kiaušiniai ir t.t.. Ko galima neturėti tai šokolado, kitkat ir rududu, na o juos iki 20lt galim gauti, jei pataikom ant akcijos, tai ir dar pigiau :)))
      Jei kitkatus sudėsi į tešlą, tai kuo apdėsi šonus tortuko? :P čia visa šito torto ir esmė.. bet aišku, gali daryti ir kaip sakei, kodėl gi ne? aš už eksperimentus! Tik gali gautis sausokas tada tortas, nes bus tiesiog biskvitas su kitkat gabaliukais viduje, kurie turėtų būti kiek patirpę :) o pertepimas tam ir yra, kad tortas būtų drėgnesnis ir švelnesnis :) bet jei gaminsi kaip sakei, tai būtinai parašyk kas gavosi, sėkmės :}}

      Panaikinti
  14. Sveiki, manau galima ir su nutella tepti. Gal kuri bandete tepti. Kaip gavosi ? Ar neapsimoka ? Aciu uz atsakyma :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Kaip čia viskas dieviškai atrodo... :) Tikras skanumėlis :)

    AtsakytiPanaikinti