2014 m. birželio 18 d., trečiadienis

Varškės apkepas



Reikia:

  • 1 kg varškės
  • 12 v.š. manų kruopų
  • 1,5 puodelio pieno
  • 6 kiaušiniai
  • 9 v.š. cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus



1. Manų kruopas supilti į dubenėlį ir užpilti pienu. Padėti į šalį, kol kruopos išbrinks.
2. Dubenyje kiaušinių trynius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios, baltos masės. Maždaug apie 2-3min. Atidėti į šalį.
3. Varškę sudėti į dubenį. Smulkintuvu sutrinti iki vientisos masės, kol neliks sausų varškės gabalėlių.
4. Supillti išbrinkusias manų kruopas į varškės masę. (Jei visas pienas nebuvo susigėręs į kruopas - nesvarbu, pilti  viską) 
5. Kiaušinių ir cukraus masę supilti į varškę, gerai išmaišyti.
6. Kitame dubenyje iki standžių putų išplakti kiaušinių baltymus (taip, kad apvertus baltymai liktų dubenyje)
7. Sudėti juos į varškės dubenį  ir lengvais, lėtais judesiais įmaišyti baltymus į varškės masę. Maišant turėtų matytis "oro akys". Labai svarbu atsargiai įmaišyti baltymus todėl, kad oras nepabėgtų, kitaip apkepas sukris ir nebus purus.
8. Paruoštą masę supilti į kepimo indą (20×30 cm dydžio), išklotą kepimo popieriumi arba išteptą sviestu ir apibarstytą džiuvesėlių trupiniais. 
9. Kepti iki 180°C orkaitėje apie 50-60 minučių.
10. Iškepus, išimti iš orkaitės ir kelias minutes palaukti, kol atvės ir sutvirtės. Tik tada pjaustyti, nes kitaip gali ištižti. 

*Patiekti galima su uogomis, vaisiais, uogienėmis, grietine ar grietinėle... Aš pagardinau šviežiomis braškėmis ir baltuoju šokoladu. Vualia, skanaus :P 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą