2014 m. birželio 2 d., pirmadienis

Sluoksniuotos bandelės




Reikės: 

  • Bemielės sluoksniuotos tešlos 500g
  • Fermentinio sūrio 200g
  • Kumpio (~vienas gabalėlis)
  • Varškės lydyto sūrelio, 1 indelio (tepamas)
  • 1 Kiaušinio 
  • Picos prieskonių (bazilikas, raudonėliai, mairūnai)
  • Aguonų



 Bemielę sloksniuotą tešlą galime pasigaminti arba nusipirkti parduotuvėje. Jei šaldyta - paliekame kambario temperatūroje, kad atsileistų. 
     
Sutarkuojame sūrį, supjaustome smulkiai kumpį, išplakame kiaušinį. 
     
Tešlą iškočiojame iki 5ct monetos storumo. Jei pradėjo lipti prie kočėlio, pabarstom miltų. Tešlą pjaustyti į stačiakampio formos lapelius (maždaug 20x12cm). 
     
 Pagrindus ištepti varškės lydytu sūriu, berti kumpį, sūrį, picos prieskonius. Vieną kraštą aptepti kiaušiniu. Kiekvieną lakštą suvynioti taip, kad sujungimas liktų apačioje (kiaušinis tam, kad kraštas neatliptų). Dėti į skardą padengtą kepimo popieriumi ar folija. Kiekvieną "vyniotinio" paviršių aptepti kiaušiniu, apibarstyti picos prieskoniais ir aguonomis. Supjaustyti į 4cm pločio gabalėlius. 

         Kepti orkaitėje 180 laipsnių apieee 20min. Paprasta, lengva ir skanu! 


* Taip pat galima bandeles daryti su džemu, karamele, šokoladu. Aptepti tešlą įdaru, supjaustyti plonais (~2cm) ruoželiais/ juostelėmis ir suvynioti jas. Turėtų gautis sraigių namelio formos bandelės  :)) 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą