2014 m. gruodžio 23 d., antradienis

Kvapnūs meduoliniai sausainiai

Tikras atradimas viename žurnale, kuriuo nepasidalinti būtų tiesiog nuodėmė.. Imbieras, kardamonas, cinamonas - be šių trijų prieskonių Kalėdos nebūtų Kalėdos tiesa? :)

Tešlai:

400g miltų
200g medaus
100g sviesto
50g juodojo šokolado
50g rudojo cukraus
0,5a.š. cinamono
0,5a.š. malto kardamono
0,5a.š. malto imbiero
2kiaušinių
1a.š. kepimo miltelių

Glajui:

1kiaušinio baltymo
150g cukraus pudros
1-2 a.š. citrinos sulčių

  Sausainiai:

1. Medų pakaitinkite ant ugnies, sudėkite sviestą supjaustytą kubeliais, šokoladą, cinamoną, kardamoną,imbierą. Kaitinkite ant silpnos ugnies maišydami, kol masė taps vienalytė. 

2. Dubenyje išplakite kiaušinius su ruduoju cukrumi. Į šią masę supilkite medaus ir šokolado masę. Suberkite kepimo miltelius ir išmaišykite. Suberkite miltus ir užminkykite tešlą, padarykite rutulio formą.

3. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30min dėkite į šaldytuvą.

4. Tešlą iškočiokite 4-5mm storio ir išpjaukite jums norimas formeles. Aš pjausčiau žvaigždeles skirtingų dydžių, o iš jų formavau eglutę. Išpjaustytas formeles dėkite į skardą, padengtą kepimo popieriumi, ir kepkite 180laipsnių orkaitėje apie 10-12min. Išėmus iš orkaitės leiskite joms skardoje pravėsti.

  Glajus: 

1. Kiaušinio baltymą išplakite su cukraus pudra ir citrinos sultimis. Masės tirštumą galima reguliuoti cukraus pudra: jei per skysta - dedame dar curkaus, jei per tiršta - baltymą ir sultis. Masę galite sukrėsti į konditerinį maišelį ir puošti sausainius arba galite su mediniu pagaliuku, kad ir dantų krapštuku paišyti :) Glajus džiūsta 1val.










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą