Šitie storuliai, tačiau lengvi kaip debesys blynai patys gardžiausi ir tinkamiausi savaitgalio pusryčių stalui :)
Labiausiai man patinka tuo, kad jie lyg maži pyragaičiai, kuriuos galima gardinti kuom tik norisi.. tirpintu šokoladu, kremu, uogiene, grietine ar grietinėle, karamele, riešutais, ledais, vaisiais, uogomis...
Jiems reikės:
- 2 kiaušiniai
- 150ml pieno/kefyro/pasukų arba natūralaus jogurto (nepatariu dėti jogurtų ar pasukų su vaisiais, visokiausių skonių, nes tai per liesi jogurtai ir taip pat gali pakišti koją blynų skoniui..)
- 2š. cukraus
- 4š. miltų (110g)
- 1a.š. kepimo miltelių
- 30g. lydyto sviesto
- cinamono (nebūtinai)
Cukrų išplakame su kiaušinio tryniais iki baltumo. Į plakinį supilam natūralų jogurtą,vėl viską išplakame.Miltus, kakavą ir kepimo miltelius įsijojame į plakinį, supilam lydytą sviestą (jį išlydyti galima mikrobangėj). Išplakame likusius kiaušinio baltymus iki standžių putų ir labai atsargiai, neskubėdami įmaišom į tešlą. Galima pridėti vaisių, uogų, cinamono. Keptuvę ištepame aliejumi, gerai įkaitiname. Vienas šaukštas = 1 blynas. Tik nepramiegam apversti blynų, nes šie gan greitai apkepa :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą