2014 m. gegužės 5 d., pirmadienis

Blyneliai



    Šitie storuliai, tačiau lengvi kaip debesys blynai patys gardžiausi ir tinkamiausi savaitgalio pusryčių stalui :)
Labiausiai man patinka tuo, kad jie lyg maži pyragaičiai, kuriuos galima gardinti kuom tik norisi.. tirpintu šokoladu, kremu, uogiene, grietine ar grietinėle, karamele, riešutais, ledais, vaisiais, uogomis...


Jiems reikės: 


  • 2 kiaušiniai 
  • 150ml pieno/kefyro/pasukų arba natūralaus jogurto (nepatariu dėti jogurtų ar pasukų su vaisiais, visokiausių skonių, nes tai per liesi jogurtai ir taip pat gali pakišti koją blynų skoniui..)
  • 2š. cukraus
  • 4š. miltų (110g)
  • 1a.š. kepimo miltelių
  • 30g. lydyto sviesto
  • cinamono (nebūtinai)     


Cukrų išplakame su kiaušinio tryniais iki baltumo. Į plakinį supilam natūralų jogurtą,vėl viską išplakame.Miltus, kakavą ir kepimo miltelius įsijojame į plakinį, supilam lydytą sviestą (jį išlydyti galima mikrobangėj). Išplakame likusius kiaušinio baltymus iki standžių putų ir labai atsargiai, neskubėdami įmaišom į tešlą. Galima pridėti vaisių, uogų, cinamono. Keptuvę ištepame aliejumi, gerai įkaitiname. Vienas šaukštas = 1 blynas. Tik nepramiegam apversti blynų, nes šie gan greitai apkepa :)





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą