2014 m. gegužės 5 d., pirmadienis

Žiemos pyragėliai



Pavadinau šiuos pyragaičius žiemos, kadangi jie atsiduoda nuostabiąja kava.. Kurios kvapas ypač sklindi namuose žiemą, kuri šaltais ir nykiais vakarais šildo ir skaidrina nuotaiką :) Taigi, receptas kavos mylėtojams !


Reikia:
Biskvitui:
  • 4 kiaušinių
  • 1 kiaušinio trynio
  • 75 g cukraus
  • 1 a. šaukštelio vanilinio cukraus
  • 60 g miltų
  • 20 g juodosios kakavos
  • 1/2 a. šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
  • 250 g maskarponės
  • 2 a. šaukštelius vanilinio cukraus arba pusė vanilės ankšties
  • 2 v. šaukštų cukraus pudros
  • 4 v. šaukštų balintos kavos
  • 250 ml riebios grietinėlės 
  • 1 pakelis grietinėlės standiklio
Sulaistymui:
  • 1/2 puodelio balintos kavos
  • 2-3 v. šaukštų kavos likelio arba brendžio.

Biskvitas: 
Kiaušinius, trynį, cukrų, vanilinį cukrų išplakame mikseriu, kol masė bus puri ir šviesi (5-7min). Miltus sumaišome su kepimo milteliais, kakava, persijojame ir dalimis suberiame į kiaušinių masę, išmaišome.
Paruoštą biskvito masę pilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepame 180-190°C orkaitėje apie 12 minučių. 
Biskvitą supjaustome į 4 dalis, gausis 4 ilgos juostos.
Kremas:
Maskarponę išmaišome su cukraus pudra, vaniline bei kava. Grietinelę išplakame iki standumo su standikliu ir per kelis kartus įmaišome į maskarponės kremą.
Sluoksniavimas:
Kiekvieną biskvito lakštą sudrėkiname kavos ir likerio/brendžio sirupu (pasidaryti balintos kavos, žinoma, negali būti kavos grudelių, tad naudojamės kavos aparatu arba naudojame tirpią kavą, arba per sietelį perkošiame kavą). Aptepame kremu lygiomis dalimis biskvito juosteles. Sudedame atsargiai vieną ant kitoa. Dedam į šaldytuvą kelioms valandoms, o geriausiai nakčiai, kad kremas sustingtų. Tik atšaldytą galima pjaustyti gabalėliais. 
* Pyragėlius galima pabarstyti kava, uždėti po saldainio gabalėlį. 









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą