2013 m. lapkričio 16 d., šeštadienis

Bounty







Taip, tai tie patys Bounty !! 
 Tik pagaminti namuose, be visokiausių priedų ir net dar skanesni..
 Skonis 10/10 žinoma, tik vienas minusas, jog šitie išdykėliai reikalauja kruopštumo ir kantrybės, tačiau rezultatas viską atperka. :)




   Ingredientai:

  200 g kokosų drožlių
  100 ml grietinėlės
  150 ml cukraus pudros
  70 g nesudyto sviesto
  1 ml romo ekstrakto (nebūtinai)
  200 g pieniško šokolado

  Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišykite kokoso drožles ir cukraus pudrą.
2. Sudėkite grietinėlę bei sviestą į puodą ir šildykite ant silpnos ugnies, kol sviestas ištirps.
3. Į pašildytą grietinėlę bei sviestą ilašinkite romo ekstrakto, gautą mišini supilkite ant kokoso drožlių bei cukraus pudros ir gerai išmaišykite.
4. Iš gautos masės rankomis formuokite mažus kamuoliukus ir dėkite juos ant sviestiniu popieriumi padengto padėklo arba lėkštės.
5. Uždenkite kamuoliukus maistine plėvele ir padėkite bent 1 val. i šaldytuvą, kad sustingtų.
6. Išlydykite pienišką šokoladą.Kiekvieną kokoso kamuoliuką pamerkite i šiltą (bet ne į karštą!) ištirpintą šokoladą, kad jis gražiai pasidengtų šokoladu. (nuotraukose fotografuotas pirmas bandymas, todėl jų forma ne pati simpatiškiausia, o tam, kad jie pasidengtų tolygiu sluoksniu ir nesubliukštų, bei šokoladas netaptų kokosų koše, reikia po vieną kamuoliuką šaukštelyje merkti į gilų indelį ar puodelį, kad visas panirtų po šokoladu).
7. Nulašinkite šokolado perteklių ir padėkite atsargiai ant to paties sviestiniu popieriumi padengto padėklo.
8. Tuomet padėkite i šaldytuvą apie 30-60 minučių, kad sustingtų šokoladas ir patiekite (kuo ilgiau laikysit tuo skanesni jie taps).
Skanaus!

2 komentarai: