2013 m. lapkričio 19 d., antradienis

Riešutiniai pyragaičiai



Skubu su jumis pasidalinti labai geru receptu!! 
Visai netyčia vartydama receptų knygas už akių užkliuvo šie pyragaičiai. Atrodo, kas čia tokio, pyragaičiai ir tiek, tačiau baisiai apsigavau.. 
Puikus desertas ant švenčių stalo! Skonis 10/10 be abejonės. :))) 


Tešlai:

6 kiaušinių baltymai

150g miltelinio cukraus
150g valytų migdolų
50g šokolado

Glajui:


100g šokolado

50g sviesto
50g plakamosios grietinėlės
1a.š. tirpios kavos
1v.š. brendžio
migdolų plokštelių


Migdolus pakepiname orkaitėje ir susmulkiname. Miltelinį cukrų persijojame. Baltymus išplakame su cukrumi iki standžių putų (geras 2min), sumaišome su smulkintais migdolais ir sutarkuotu šokoladu. 

Tešlą sukrečiam į kepimo popieriumi išklotą skardą (aš naudojau gana plačią, todėl jie gavosi plonoki. Norint storesnių naudokite siaurą skardą). 
Kepti orkaitėje apie valandą 170C. 

Glajus:


Produktus išlydome garų vonelėje ir gerai sumaišome. Riešutinį lakštą supjaustome kvadratėliais arba išspaudžiame rutuliukus (su stikline). Juos ištepame glajumi ir apibarstome migdolų plokštelėmis (galima jas pakepinti orkaitėje, kad pagelstų). 

Skanaus :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą