2013 m. lapkričio 19 d., antradienis

Vaniliniai keksiukai su sviestiniu kremu



Picture

Niekuomet nebuvau mėgėja keksų, nes jie būdavo sausi, niekuo neypatingi, tešla negardi, kieta, kaip sako, net "netirpo burnoje", būtent tokie keksai būdavo parduotuvės lentynose. Na, išimtis - tie gražiuose pakuotėse keksai, kurių galiojimo laikas ~du metai ir valgydamas net užuodi chemiją.. Tačiau vaniliniams keksiukams net ir tie neprilygsta. Labai minkšti, kvepiantys tikra vanile, drėgni ir tiesiog akimirksniu dingstantys nuo stalo :)

Jums reikės:

  225g. cukraus;
  1 vanilės ankšties;
  175g. miltų;
  1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
  0,5 arbatinio šaukštelio sodos;
  0,5 arbatinio šaukštelio druskos;
  60g. sviesto (kambario temperatūros) ;
  2 vnt. kiaušinių (kambario temperatūros) ;
  75g. riebios grietinės;
  60ml. augalinio arba rapsų aliejaus;
  1 šaukštas vanilės ekstrakto;
  160ml. nenugriebto pieno


Sviestiniam kremui:

  100-150g. cukraus pudros;
  115g sviesto (kambario temperatūros);
  1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto;
  2 šaukštai pieno arba neriebios grietinėlės;
  Maistinių dažų (naudojau raudonus, jei vengiate chemijos - nedėkite dažų, natūrali spalva bus kreminė; spalva priklauso nuo sviesto).


Gaminimas:

1.Įkaitiname orkaitę iki 175 C.
2.Nedideliame inde sumaišome cukrų ir vanilės sėklytes iš ankšties.
3. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską, tada į mišinį sudedame cukraus ir vanilės sėklų mišinį.
4. Gerai išmaišę, dedame kambario temperatūros sviestą ir mikserio pagalba maišome tol, kol gauname panašią į trupinius masę.
5. Atskirame inde suplakame kiaušinius, grietinę, aliejų ir vanilės ekstraktą iki vientisos masės. Visą šią kiaušinių masę sumaišome su miltų ir sviesto mase. Lėtai maišant supilame pieną. Gausite pakankamai skystą tešlą.
6. Masę dedame į keksiukų popierėlius formoje ir kepame maždaug 14 minučių. Po 14 minučių mediniu pagaliuku patikriname ar keksiukai iškepę, jei keksai dar neiškepę paliekame dar 2 minutėms ir tada vėl tikriname.  
7. Iškepusius keksiukus, išimame iš kepimo formos ir paliekame ramiai atvėsti. 


Kremas:

1. Mikseriu išsukame sviestą iki kreminės tekstūros. Dedame vanilės ekstraktą ir vėl išmaišome. Dalimis įmaišome cukraus pudrą.
2. Į gautą masę įpilame pieną ar grietinėlę ir plakame iki norimo standumo.
(!! Kuo daugiau pudros, tuo standesnis, kietesnis kremas; kuo daugiau pieno, tuo lengvesnis, skystesnis kremas.)

3.Jei norite įdedate maistinių dažų.
4.Gautą kremą mentelės ar konditerinio švirkšto/maišelio pagalba tepame ant atvėsusių keksiukų. 


 Keksiukus galima puošti pabarstukais arba šokoladinėmis figūrėlėmis, pavyzdžiui, ištirpinti keletą gabalėlių juodojo šokolado, ant kepimo popieriaus konditerinio maišelio pagalba išpiešti norimų figūrų, palaukti kol sustings ir susmaigstyti ant kremu papuoštų keksiukų. 

Skanaus!! 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą