2013 m. lapkričio 16 d., šeštadienis

Obuolių pyragas su saldžiu padažu

Picture 

Šį pyragą reiktų išgirti tikriausiai. Bene skaniausias man obuolių pyragas, nors gan riebus ir visai nedietiškas.. (hihi) Bet kartais palepinti save, draugus, šeimyną šiuo pyragu galima. Taigi, paruošimas visiškai nesunkus, daug pastangų nereikalaujantis, jei laikotės receptūros šis pyragas tikrai nepaves (neperkeps, neišdžius ar dar kaip nors mūsų nenuvils!). 


    2 kiaušiniai;
    1-1,5 puodelis cukraus
    1 puodelis aliejaus;
    2 puodeliai miltų ( būtinai kelis kartus persijoti miltus);
    2 a.š. cinamono;
    1 a.š. kepimo miltelių;
    1 a.š. vanilinio cukraus;
    žiupsnelis druskos;
    4 obuoliai (nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti nedideliais kubeliais, ~3x3cm);
    0,5 puodelio lazdyno riešutų (pakepinti, nuimti odelę ir susmulkinti; nėra būtini).  


Padažui:

50 g sviesto;
2 š. miltų;
1 puodelis grietinėlės
0,25 puodelio baltojo cukraus;
0,25 puodelio rudojo cukraus.


Pyragui visus produktus sudėti į indą ir išmaišyti šaukštu (mikserio
nenaudoti). Tešlą sudėti į sviestu išteptą kepimo indą ir kepti 180 laipsniu
įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Padažui visus produktus sumaišyti taip, jog neliktų jokių gumuliukų, pakaitinti, kol užvirs ir pora minučių pavirti ant silpnos ugnies maišant (atidžiai parinkite proporcijas sudedamųjų dalių, kad padažas nevirstų košele ar pieno konsistencijos skysčiu).
Pyragą patiekti užpiltą karštu padažu, nes taip skaniausia, o vėliau galima pašildyti ir mikrobangėje, nieko nenutiks :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą