2013 m. lapkričio 16 d., šeštadienis

Tortas Snickers

Picture

Tai tikras džiaugsmas smaližiautojams. Saldus, drėgnas, sotus tortukas, kuris per ilgiausiai neužsibūna nesuvalgytas.. :D Taip, šis tortas primena Snickers šokoladuką. Gausu riešutų, Rududu sviestinio įdaro, šokolado, tikras gardumynas, ypač "snickers" šokolado gerbėjams. Tačiau su šiuo ponaičiu yra ką veikti, tenka nemažai paplušėti tarp puodų. Ar verta? Be abejo! Skonis 11/10 


Karameliniams biskvitams:

2 kiaušiniai
2 puodeliai (330 g) miltų
1 puodelis (200 g) cukraus
1/2 skardines (200 g) “Rududu” (arba virto kondensuoto pieno)
1 puodelis grietinės
1 arb.š. sodos

Visus produktus suplakti iki vientisos mases. Masę supilti į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo indą (22 cm skersmens) ir kepti 180 C temperatūroje apie 40 – 45 min., kol pagels ir į biskvitą įkišus medinį pagaliuką ir ištraukus, jis bus sausas. Gerai atvėsinti ir perpjauti į tris (arba keturias) dalis (galima pjauti su tvirtu siūlu, bet man lengviausia su plačiu peiliu).


Šokoladinis pertepimas:

100 g juodo šokolado
50 ml pieno

Šokoladą ištirpinti su pienu ant silpnos ugnies.

Grietinėlės kremas:


400 g plakamos grietineles
2 valg.š. cukraus

Grietinėlę su cukrumi išplakti iki standumo.

Sviestinis kremas:


2/3 skardines (270 g) “Rududu” (arba virto kondensuoto pieno)
100 g sviesto, kambario temperatūros
100 g pakepintu žemės riešutų

Minkštą sviestą išsukti mediniu šaukštu iki purumo, supilti “Rududu”, sausoje keptuvėje apkepintus ir susmulkintus žemės riešutus ir gerai išmaišyti.





Torto surinkimas:

Į torto formą (naudojau 22 cm skersmens) dėti vieną biskvitą, sulaistyti jį sirupu iš vandens ir cukraus. Aptepti tirpintu šokoladu, sutepti pusę grietinėlės kremo. Dėti antrą biskvitą, jį taip pat sulaistyti sirupu, aptepti šokoladu, ant viršaus sutepti visa sviestini krema. Deti trecia biskvita, sulaistyti sirupu, aptepti likusiu šokoladu ir likusiu grietinėlės kremu. Jeigu biskvitą perpjovėte į keturias dalis, ant viršaus dėti ketvirtą biskvitą.
Tortą palaikyti šaldytuve, kol kremai sustings, tada išimti iš torto formos ir papuošti. (geriausia laikyti per naktį, tuomet jis tampa standus, tvirtas, "subrendęs")
Puošti galite grietinėlės kremu, šokolado glaistu, apibarstyti riešutais ar šokoladiniais pabarstukais. Šitame etape žaidžia jau jūsų fantazija :)






1 komentaras:

  1. Labai skanus torčiukas, niam niam niam, pirštus apsilaižyt galima! Daugiau tokių skanėstų!!!

    AtsakytiPanaikinti