2013 m. lapkričio 28 d., ketvirtadienis

Šokoladiniai pyragaičiai


Ingredientai:


300 g juodo šokolado 
250 g sviesto
5 kiaušinių
500 g cukraus
3 šaukštų tamsios kakavos
180 g miltų
Druskos žiupsnio
Poros saujų įvairių riešutų
100 g pieniško šokolado su riešutais


1. Sviestą su šokoladu dedame į dubenį ir ištirpiname ant garų (arba jei labai apėmęs tinginys statom dubenį į mikrobangę, tik neper ilgai, kad neišvirtų ..).
2. Į kitą puodą sudedame kiaušinius, cukrų ir paplakame apie 2 minutes.
3. Kakavą sumaišome su miltais.
4. Sukapojame, stambiai supjaustome riešutus.
5. Truputį atvėsusią šokolado ir sviesto masę pilame į kiaušinių ir cukraus masę, sumaišome.
6. Sudedame miltus, sumaišome. Supilame smulkintus riešutus.
7. Išmaišytą masę pilame į kepimo kardą, išklotą kepimo popieriumi.
8. Kas keli cm įspaudžiame po pieniško šokolado plytelę taip, kad kiekvienas pyrago gabaliukas turėtų savo šokolado gabaliuką viduje (galima vietoje šokolado dėti Rududu).
9. Kepame 180˚C orkaitėje ne ilgiau 30 min.  Viršus turi atrodyti kaip sudžiuvęs, įtrūkinėjęs, tačiau vidus šlapias ir gardus. Pjaustome tik  atšalusį :) 
Aš pyragą išspaudinėjau su stikline,aptepiau grietinėle, apibarsčiau migdolo plokštelėm ir šviežutėlėm braškėm :)) 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą